Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται η οδική σύνδεση του λιμανιού με ΠΑΘΕ

Σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη θα καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης η οδική σύνδεση της 6ης προβλήτας με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024. Το εργοτάξιο επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Μεταφορών Γ. Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία των υπόλοιπων μεγάλων έργων της πόλης.

Το έργο ανάσα για το λιμάνι αλλά και την περιοχή του Καλοχωρίου που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια λόγω προσφυγών και αλλαγών στην αναδοχή μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2024. Με την παράδοσή του θα συνδέσει την 6η προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Αθήνας- Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και την Εγνατία Οδό ενισχύοντας το ρόλο της περιοχής ως διαμετακομιστικού κέντρου μεταφορών.

Το έργο -την πρόοδο του οποίου επιθεώρησε ο Υφυπουργός υποδομών- θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο τοπικό οδικό δίκτυο και τη δυτική είσοδο από τα φορτηγά και θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Η σύνδεση αναπτύσσεται επί οδογέφυρας αμφίδρομης κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο τμήμα της. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα και θα περιλαμβάνει τεχνικές γέφυρες συνολικού μήκους περίπου 1,4 χιλιομέτρων. Οι εργασίες προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς αρχές του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το έργο.

Το έργο αναμένεται να αυξήσει και την αξία των ακινήτων της περιοχής, αλλά και να τονώσει τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις εμπορευματικές που θα έχουν άμεση πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο υφυπουργός υποδομών αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα μεγάλα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνοντας την συγκρότηση το επόμενο διάστημα μίας task forse σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών ζητημάτων της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος