Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές δίνουν λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη

350 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία αλλάζουν τον κόσμο. Καταθέτουν ιδέες και πρότζεκτ μέσω του 9ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας και δείχνουν ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος .

Άμυλο πατάτας, γλυκερίνη, νερό, ξύδι αποικοδομεί μέσα σε λιγότερο από τρείς μήνες το πλαστικό και το μετατρέπει σε βιοπλαστικό. Είναι η λύση που προτείνουν οι μαθητές του πρώτου πρότυπου γυμνασίου Μυτιλήνης για ένα μέλλον χωρίς πλαστικά.

Καινοτόμο αυτοκίνητο, οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον ,το οποίο θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με βάση το υδρογόνο παρουσιάζουν μαθητές Λυκείου από την Αθήνα.

Μπορεί να σταματήσει να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας με δεδομένο ότι παγκοσμίως ανεβαίνει κατά μέσο όρο 4,4 χιλιοστά το χρόνο? Μαθητές Γυμνασίου ‘’παγώνουν ¨ την κατάσταση με φυσικό οικολογικό τρόπο.

Όλες οι ιδέες και τα πρότζεκτ 350 μαθητών από όλη την Ελλάδα από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παρουσιάστηκαν στο 9ο μαθητικό συνέδριο επιστήμης και τεχνολογίας. Οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας δείξουν ότι υπάρχει ένας διαφορετικός καλύτερος κόσμος που θα στηρίζεται σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας , στα έξυπνα συστήματα , στην ανακύκλωση , στα ηλεκτρικά οχήματα , στην κατασκευή μοριακών τύπων με τη μέθοδο Μπράιγ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος