Θεσσαλονίκη: Οι επιπτώσεις του Flyover στην κυκλοφορία

Κόκκινο χτύπησε η κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συλλέγει και επεξεργάζεται το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ ο χρόνος ταξιδιού ήταν διπλάσιος σε σχέση με αυτόν πριν από την έναρξη των εργασιών για το FlyOver.

Η κατάσταση ήταν αφόρητη κατά την περίοδο των γιορτών με την παραμονή των Χριστουγέννων να είναι η δεύτερη χειρότερη μέρα καθυστερήσεων από τότε που ξεκίνησαν τα έργα για το fly over αφού σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε δύο μόνο από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της πόλης από ανατολικά προς το κέντρο και μόνο την πρωινή ώρα αιχμής χάνεται ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Τον τελευταίο μήνα έχουν καθυστέρηση τα προγράμματα αποκομιδής των απορριμμάτων τόσο για το δήμο Θεσσαλονίκης όσο και στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Επίσης μεγάλα είναι τα προβλήματα και στον περιφερειακό δρόμο με την καθυστέρηση στο ρεύμα προς δυτικά να διπλασιάζεται λόγω των έργων.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έχει ζητήσει ήδη από το υπουργείο κυκλοφοριακή μελέτη για να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Ρεπορτάζ Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος