Θεσσαλονίκη: Νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου από την ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου

Νέες τεχνολογίες τίθενται στην υπηρεσία της ιατρικής. Σε χειρουργεία της κλινικής ΩΡΛ του νοσοκομείου Παπανικολάου οι γιατροί με ακτίνες λέιζερ εξαφανίζουν με χειρουργική ακρίβεια όγκους των φωνητικών χορδών. Η κλινική επιδεικνύει και ερευνητικό έργο με παγκόσμιες πρωτιές στις αλλεργίες.

Ο κ.Σπύρος Γωγούσης, Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής αναφέρει: «Έχουμε αγοράσει μικροσκόπια που είναι για χειρουργικούς και διαγνωστικούς σκοπούς, έχουμε ενδοσκοπικούς πύργους που βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του λάρυγγα και προσφάτως αγοράσαμε τις τελευταίες τεχνολογίες λέιζερ».

Μόνο τον τελευταίο χρόνο η ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου έχει εξετάσει 6000 ασθενείς, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 500 χειρουργεία, καθώς διαθέτει εξειδικευμένα ιατρεία. Στο ακουολογικό ιατρείο παρέχονται υπηρεσίες που δεν μπορούν να βρουν οι ασθενείς πουθενά αλλού.

Η κλινική έχει να επιδείξει πλούσιο ερευνητικό έργο. Πολύ σημαντική είναι η συνεργασία μάλιστα με το εργαστήριο ανοσολογίας- αλλεργιολογίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου συνεργάζεται και με νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ επίκειται και η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με κλινική στο Ζάγκρεμπ που θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα της ωτορινολαριγγολογίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος