Θεσσαλονίκη : Μεγάλη κινητοποίηση για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μαζική απεργία για την τραγωδία των Τεμπών σήμερα, και στη Θεσσαλονίκη με την καθολική συμμετοχή του δημόσιου τομέα, αλλά και μέρος του ιδιωτικού. Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από το Άγαλμα Βενιζέλου και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε».

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν έγινε αναφορά γενικότερα στην “κουλτούρα της ασφάλειας” όχι μόνο στο σιδηρόδρομο, για να προλάβουμε όπως λέχθηκε και άλλα δυστυχήματα στο μέλλον. Δήλωση στην ΕΡΤ3 έκανε ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετείχαν φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικούς συλλόγους και έξω από το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και τη ΛΑΕ-ΑΑ.

Προηγήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον αίθριο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου στις 10:30. Οι δικηγόροι τοποθέτησαν 57 καθίσματα με ένα τριαντάφυλλο το καθένα και με τα μικρά ονόματα των θυμάτων.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον ΟΣΕ όπου και διαλύθηκε. Προηγουμένως, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Εκεί κατέληξε και άλλη πορεία από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μέλη οργανώσεων καθώς και από εργαζόμενους σε ντελίβερι που ακολούθησαν κορνάροντας με τα μηχανάκια τους. Η συγκέντρωση των εργατικών σωματείων κατευθύνθηκε στη συνέχεια με πορεία στο ΥΜΑΘ όπου και κατέληξε αφού πρώτα εκπρόσωποι οργανώσεων, κόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην καγκελόπορτα του υπουργείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος