Θεσσαλονίκη: Μεγάλη κινητοποίηση για να σωθούν γατάκια που εγκλωβίστηκαν σε κενό χώρο

Πέντε γατάκια και η μαμά τους βρήκαν καταφύγιο σε υπόγειο κενής οικοδομής. Τα έργα ανάπλασης που γίνονταν στην περιοχή και η αδιαφορία του εργολάβου παραλίγο να τους στοιχίσουν τη ζωή. Ευτυχώς φιλόζωοι, περίοικοι και εθελοντές διασώστες ζώων φρόντισαν για να τα γλιτώσουν από τον εγκλεισμό τους στο άδειο κτίριο.

Οι εργασίας ανάπλασης ήταν σε εξέλιξη Μιχαήλ Καλού και Αφροδίτης γωνία στη Θεσσαλονίκη. Πριν ένα μήνα το συνεργείο χτύπησε μεταλλικό καπάκι καταπακτής και το παραμόρφωσε. Πέντε γατάκια και η μαμά τους βρήκαν πρόσβαση στο υπόγειο και το έκαναν «σπίτι» τους. Κατά την πρόοδο των εργασιών όμως κλείστηκαν μέσα.

Kι ενώ αναμενόταν η καταπακτή να μείνει ακάλυπτη με την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης, ο εργολάβος αποφάσισε αλλιώς αν και γνώριζε την ύπαρξή τους. Oι φιλόζωοι επενέβησαν ξανά άμεσα. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Ο ιδιοκτήτης στη συνέχεια έδωσε πρόσβαση στο κτίριο, όμως γατάκια δεν βρέθηκαν, αλλά τοποθετήθηκε τροφή. Η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που υποβλήθηκε ίσως δώσει την απάντηση για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος