Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η έλλειψη προσωπικού στην εστίαση

Ελλείψεις καταγράφονται σε όλες τις θέσεις που σχετίζονται με την εστίαση, σε μάγειρες, σερβιτόρους, μπάρμαν, Επιχειρηματίες αναζητούν εναγωνίως προσωπικό για τα καταστήματα τους αλλά μάταια.

Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ψάχνει να βρει δανεικό ψήστη, αλλά μάταια, καθώς τον ίδιο υπάλληλο αναζητεί και ο συνάδελφος του με τον οποίο επικοινωνεί τηλεφωνικά. Έχεις ένα μάγειρα ή ένα σερβιτόρο είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου στην πόλη, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό στον κλάδο της εστίασης όπως λένε οι επαγγελματίες.

Εκτιμάται πως υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, καθώς μετά την πανδημία όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων εξειδικευμένο προσωπικό αναζήτησε εργασία στο εξωτερικό, ενώ στη δυσκολία εύρεσης εργαζομένων συμβάλει και το γεγονός πως αρκετοί φεύγουν για να εργαστούν σε επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς.

Οι επιχειρηματίες οδηγούνται σε λύσεις ανάγκης, καταστήματα δεν άνοιξαν αφού δεν κατόρθωσαν να βρουν προσωπικό, ενώ πολλές επιχειρήσεις θα μειώσουν τις υπηρεσίες ή δεν θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Πονοκέφαλο στους επαγγελματίες έχει προκαλέσει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για αύξηση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα αναψυκτικά στο 24%, από 13%, από το νέο έτος.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος