Θεσσαλονίκη: Με προβλήματα λειτουργεί ο στόλος απορριμματοφόρων του δήμου

Ευθύνες για την εικόνα με τους ξεχειλισμένους κάδους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τις ημέρες των γιορτών αναζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Δημήτρης Σμυρνής. Παρήγγειλε έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Πεταμένα στρώματα, άδεια βαρέλια, μαύρες σακούλες γεμάτες με οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να σκεπάζουν τα πεζοδρόμια της οδό Κασσάνδρου. Οι εικόνες αυτές που ήταν συνηθισμένες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των γιορτών προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ζητήθηκε να προσκομιστούν εκθέσεις αυτοψίας από τις Διευθύνσεις Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αναμένεται να ληφθούν και καταθέσεις υπαλλήλων των δύο συγκεκριμένων Διευθύνσεων.

«Το πιο εύκολο θα ήταν να πω ότι φταίει η ανευθυνότητα πολλών από μας που κατεβάζουμε τα ογκώδη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η λειψανδρία , η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη μηχανημάτων», όπως δήλωσε ο Χάρης Αηδονόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και σήμερα, λόγω βλαβών καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν περίπου 40 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 70 που διαθέτει ο δήμος.

«Τα μεγάλα προβλήματα στη διαθεσιμότητα των οχημάτων είχαν να κάνουν με τις επισκευές με τη έλλειψη οχημάτων για την αποκομιδή μπλε, πράσινων κάδων, ογκωδών αντικειμένων συν την έλλειψη του προσωπικού. Αυτά είναι που μας ταλαιπώρησαν», όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της καθαριότητας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα με τα ογκώδη όμως παραμένει. Το έκτακτο σχέδιο καθαρισμού της πόλης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις εκτιμήσεις της νέας διοίκησης να κάνουν λόγω για ορατά αποτελέσματα στο τέλος του μήνα.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος