Θεσσαλονίκη: Μαθητές διασχίζουν καθημερινά ράγες για να πάνε στο σχολείο τους

Μαθητές λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι στο Γυμνάσιο της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κόψουν δρόμο περνούν με κίνδυνο της ζωής τους τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ στην οδό Καζαντζάκη. Ένα φαινόμενο καθημερινό, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο καθένας μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να φτάσει χωρίς κανένα ιδιαίτερο εμπόδιο και να τις διασχίσει. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ λίγα μέτρα μακριά έχει πεζογέφυρα, αλλά και υπόγεια διάβαση. Εκτός από τους μαθητές που παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορώνα γράμματα, δεν είναι λίγοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι που διασχίζουν τις γραμμές για να γλιτώσουν λίγα μέτρα διαδρομής.

Η πεζογέφυρα όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι είναι σε άθλια κατάσταση. Οι ανελκυστήρες είναι εκτός λειτουργίας, καθώς έχουν λεηλατηθεί οι ηλεκτρικοί πίνακες, ενώ δεν υπάρχει ούτε φωτισμός.

Μπορεί οι επιβατικές αμαξοστοιχίες στη Θεσσαλονίκη να μην έχουν επανεκκινήσει τα δρομολόγιά τους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, όμως από τις ράγες αυτές συνεχίζουν να περνούν μηχανές του ΟΣΕ, εκτοξεύοντας στα ύψη τον κίνδυνο να σημειωθεί ατύχημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος