Θεσσαλονίκη: Ξενάγηση στη ρωμαϊκή κεντρική λεωφόρο Decumanus Maximus στα έγκατα του μετρό

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον Decumanus maximus, είχαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς. Η ξενάγηση στις αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του Μετρό, έγινε με πρωτοβουλία του Σωματείου “Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης”.

Σάββατο πρωί και μικροί και μεγάλοι γνώρισαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από την ξενάγησή τους στις αρχαιότητες του μετρό. Απόλαυσαν τις μαρμαρόστρωτες πλατείες, τους κίονες αλλά και την ρωμαϊκή κεντρική λεωφόρο, Decumanus Maximus.

Η «βουτιά» στην πλούσια ιστορία της πόλης ξεκίνησε από το σταθμό Σιντριβάνι και ολοκληρώθηκε στο σταθμό Βενιζέλου, με ενδιάμεση στάση στο σταθμό Αγίας Σοφίας. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, έχουν έρθει στο φως περισσότερα από 30.000 ευρήματα, τα οποία αναμένεται να εκτεθούν το επόμενο διάστημα σε δύο νέα μουσεία στην πόλη.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος