Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής νέας πεζογέφυρας του ΟΣΕ στους Αμπελόκηπους

Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής της νέας πεζογέφυρας του ΟΣΕ στην περιοχή των Αμπελοκήπων, που θα αντικαταστήσει την ήδη υπάρχουσα, η οποία είναι παλιά και οξειδωμένη. Η προϊσταμένη του τμήματος συντήρησης γραμμών Μακεδονίας-Θράκης του ΟΣΕ, μίλησε στην ΕΡΤ3 τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, αλλά με τη νέα γέφυρα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πεζογέφυρα που ενώνει το Δήμο Θεσσαλονίκης και την οδό Μοναστηρίου με το Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και τις οδούς Χαλκίδη και Καλλιθέας έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μία από τις πιο παλιές μεταλλικές πεζογέφυρες της περιοχής την οποία διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και μόνιμοι κάτοικοι.

Η παλαιότητα είναι εμφανής με οξειδώσεις στα μεταλλικά της μέρη, έλλειψη επαρκούς φωτισμού τις νυχτερινές ώρες, ενώ άτομα με κινητικές δυσκολίες δεν μπορούν καν να ανέβουν, αφού δεν υπάρχει ασανσέρ.

Στη βάση της μεταλλικής πεζογέφυρας από την πλευρά των Αμπελοκήπων, τα περισσότερα σκαλοπάτια από το κάτω μέρος έχουν οξειδωθεί. Οι κάτοικοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα κατασκευής μιας νέας γέφυρας. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση τους χειμερινούς μήνες με την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πλέον ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών μονίμων κατοίκων και δημοτικής αρχής για μία νέα πεζογέφυρα παίρνει σάρκα και οστά και ήδη έχουν ξεκινήσει από τον ΟΣΕ οι πρόδρομες εργασίες.

Η νέα πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την υφιστάμενη και μόλις ολοκληρωθεί θα αποξυλωθεί η παλιά. Το έργο προϋπολογισμού περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος