Θεσσαλονίκη: Κόντρα Ζέρβα – Αγγελούδη για την κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη

Παρατημένα στρώματα έξω από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη. Τα ογκώδη αντικείμενα παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα την ώρα που η κόντρα μεταξύ παλιάς και νέας διοίκησης στο δήμο για τα σκουπίδια φουντώνει.

Λίγο μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση στην πόλη στη διάρκεια των γιορτών ο τέως δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, πέρασε στην αντεπίθεση με τη νέα διοίκηση να απαντά άμεσα.

«Η ρίψη κάθε «αναθέματος» στους «προηγούμενους» είναι πάντα πολιτικά εύκολη επιλογή για μια νέα διοίκηση, αλλά η Δικαιοσύνη ευτυχώς, κρίνει βάσει πραγματικών στοιχείων και ενεργειών. Αξίζει να εξηγήσει ο νέος Δήμαρχος την απαίτηση που μετέφερε συνεργάτιδά του να δοθούν οι υπολειπόμενες ημέρες κανονικής αδείας του 2023 στο 50% του προσωπικού του Δήμου, απαίτηση που υλοποιήθηκε παρά την έγγραφη αντίθετη γνώμη του μέχρι τότε Αντιδημάρχου που επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες των ημερών», όπως ανέφερε ο κ.Ζέρβας.

«Την ώρα που είναι πλέον ορατή ακόμη και στον πλέον δύσπιστο η βελτίωση της εικόνας της πόλης στο ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του. Αντί να ντρέπεται και να απολογείται για τις καταστροφικές του πολιτικές που υποβάθμισαν τη Θεσσαλονίκη σε μία από τις πλέον βρώμικες πόλεις, επιχειρεί με ψέματα να θολώσει την εικόνα. Στο θέμα της χορήγησης αδειών ακολουθήθηκε η συνήθης υπηρεσιακή διαδικασία και προφανώς δεν υπήρξε καμία δήθεν ¨παρέμβαση¨ ή ¨απαίτηση¨ συνεργατών του νέου Δημάρχου. Αν αναζητούν συνυπεύθυνους για την απόλυτη παράδοση και εγκατάλειψη της πόλης μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου ας τους αναζητήσουν αλλού», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Δημαρέλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη εβδομάδα η νέα διοίκηση θα ενημερώσει με συνέντευξη τύπου, τόσο για τη καθαριότητα, όσο και για τα οικονομικά του δήμου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Χατζηκόρτσου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος