Θεσσαλονίκη: Κλείνει το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας

Κόκκινος συναγερμός έχει χτυπήσει στους δήμους σε όλη τη χώρα, που προσπαθούν να κάνουν περικοπές ώστε να μειώσουν την ενέργεια που ξοδεύουν, που έχει ήδη «τινάξει» στον αέρα τα δημοτικά τους ταμεία. Πρώτη σοβαρή απώλεια το κολυμβητήριο στο Δήμο Νεάπολης Συκεών που κλείνει.

Η ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης Συκεών στο δημοτικό κολυμβητήριο, άφησε άναυδους τους δεκάδες πολίτες που αθλούνται εκεί καθημερινά. Από τις 15 Οκτώβρη οι εγκαταστάσεις κλείνουν για τον χειμώνα, λόγω ενεργειακής κρίσης, πρώτη φορά στα 16 χρόνια λειτουργίας του.

Το απαιτούμενο κόστος για να θερμανθεί η εξωτερική πισίνα του κολυμβητηρίου, ήταν πέρυσι τον Δεκέμβριο περίπου 60.000 ευρώ. Με την τιμή της μεγαβατώρας να υπολογίζεται ότι θα δεκαπλασιαστεί φέτος και με δεδομένο, ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις δε λαμβάνουν την κρατική επιδότηση στο φυσικό αέριο, το ενεργειακό κόστος για την πισίνα θα μπορούσε να ξεπεράσει για ένα μήνα, το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών εκπονεί μελέτη για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στην ταράτσα του κολυμβητηρίου που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος. Οι άλλες 20 εγκαταστάσεις αθλητισμού του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά το χειμώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος