Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις υγειονομικών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Σε συμπαράσταση αυτών υγειονομικοί από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, δηλώνοντας την αντίθεση τους στις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια.

Η απουσία κενών κλινών σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός σχεδίου διαχείρισης έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ τη διασπορά των λοιμώξεων.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι υγειονομικοί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά κενά που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τη Θεσσαλονίκη προς την Περιφέρεια.

Από την πλευρά της η υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης επισημαίνει ότι, εν αναμονή νέων προσλήψεων στα νοσοκομεία εκτός Θεσσαλονίκης οι μεταθέσεις ιατρών, είναι αναγκαία λύση.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις των υγειονομικών προκείμενου να δοθεί λύση στα αιτήματα τους.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα – Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος