Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για μη λειτουργία ράμπας ΑμεΑ σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη επιβάτης του ΟΑΣΘ με αναπηρικό αμαξίδιο όταν θέλησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο αλλά δεν τα κατάφερε γιατί, όπως είπε ο οδηγός, δε λειτουργούσε η αναπηρική ράμπα.

Η Παρασκευή Κούρτη περίμενε το λεωφορείο στην στάση του ΟΑΣΘ στην Ανάληψη μαζί με έναν άνθρωπο που ήταν σε αμαξίδιο. Όταν έφτασε το λεωφορείο η ράμπα των αναπήρων δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή νεαρών για να ανεβεί στο όχημα. Μετά το περιστατικό η κα.Κούρτη αποφάσισε να κάνει καταγγελία ελπίζοντας οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνθρωπος με το αμαξίδιο είπε στον οδηγό πως ήδη είχαν περάσει τρία λεωφορεία οπού δε λειτουργούσε η ράμπα για τα άτομα με αναπηρία και δεν μπορούσε να μετακινηθεί και να πάει στον προορισμό του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Αυγουστίδης τονίζει την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού για θέματα προσβασιμότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ προειδοποιεί για τη στάθμευση οχημάτων στις στάσεις λεωφορείων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ ο οργανισμός διαθέτει οχήματα ειδικά διασκευασμένα για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους διαθέτουν ράμπα, ενώ ο στόλος θα ανανεωθεί με νέα οχήματα μέσω leasing έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα τα άτομα με αναπηρία.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα- Χρήστος Μιχίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος