Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους ποινές από τρία έως εννιάμιση χρόνια κάθειρξη για την πρωτοφανή εκείνη υπόθεση απαγωγής δύο αδερφών 53 και 54 χρονών, οι οποίοι έμειναν για οκτώ μήνες όμηροι σε μία μονοκατοικία στο Ωραιόκαστρο κάτω από τις απειλές του ξαδέρφου τους.
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση ο τελευταίος όλο αυτό το διάστημα κατάφερε και απέσπασε σχεδόν όλα τα χρήματα, που είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (82.000€) προκειμένου, όπως είπε στην απολογία του να σπουδάσει την κόρη του στην Αγγλία.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2018 όταν τα δύο αδέρφια βρήκαν το θάρρος παρότι ήταν δεμένα με χειροπέδες και με tie wrap στα πόδια να ανοίξουν το δωμάτιο, να τηλεφωνήσουν στην Αστυνομία και έτσι αποκαλύφθηκε το μαρτύριο, που περνούσαν επί οκτώ μήνες.
Το δικαστήριο επέβαλε στον ξάδερφο 9,5 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο είχε εκτίσει την ποινή του καθώς είχε επιβληθεί μεγαλύτερη στο πρωτόδικο δικαστήριο.
Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος