Ο καφέ κάδος αρχίζει να παίρνει την θέση του στις γειτονιές. Πρόκειται για τον κάδο όπου οι καταναλωτές μπορούν να ρίξουν μέσα οργανικά απορρίμματα. Καφέ κάδοι έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη η εικόνα επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία. Ο συγκεκριμένος δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει καλά αποτελέσματα στο πρόγραμμα ανάπτυξης των κάδων βιοαποβλήτων, απέχει ωστόσο αρκετά ακόμα από τον τελικό στόχο, ενώ σημαντικό είναι και το έλλειμμα στην ενημέρωση των δημοτών για το τι θα πρέπει να πετάμε στον καφέ κάδο.
Ακόμα και με το μικρό αυτό δίκτυο καφέ κάδων τα ανταποδοτικά οφέλη για τον δήμο είναι σημαντικά. Και ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας λαμβάνει θετικά σχόλια για το πρόγραμμα «Καφέ Κάδος» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι δήμοι της περιφέρειας φαίνεται πως έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν.
Το Πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων του ΦΟΔΣΑ αξιολογήθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Interreg Europe, ως «ένα εξαιρετικό παράδειγμα περιφερειακού ολοκληρωμένου συστήματος.
Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος