Θεσσαλονίκη: H νεκροψία δεν έδειξε την αιτία του θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία

Ένα κοριτσάκι 2,5 ετών από τη Νιγηρία έχασε τη ζωή του σήμερα, μέσα στο βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, στη Θεσσαλονίκη, με τη νεκροψία να μη δείχνει την αιτία θανάτου του παιδιού.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού, που ήρθε στη χώρα μας πριν 17χρόνια από τη Νιγηρία, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και μιλάει για την Άννα, την 2,5 ετών κόρη της, που κατέληξε μέσα στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, στο οποίο φιλοξενούνταν τα τελευταία δυο χρόνια, έπειτα από εισαγγελική εντολή και θα επέστρεφε το επόμενο 24ωρο πίσω στο σπίτι και στην αγκαλιά της. Όπως λέει, δεν γνώριζε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στις αμυγδαλές.

Το μικρό κοριτσάκι εντόπισε το πρωί της Παρασκευής η βρεφονηπιακός του ιδρύματος με έντονη δύσπνοια, κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε με πλήρωμα γιατρού, προσπάθησε με ΚΑΡΠΑ να ανατάξει το κοριτσάκι, που ωστόσο κατέληξε. Την προηγούμενη ημέρα, το παιδί μεταφέρθηκε με πρόβλημα στις αμυγδαλές στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου εξετάστηκε και δόθηκε φαρμακευτική αγωγή 10 ημερών και επέστρεψε πίσω στο ίδρυμα.

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ και η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας νεκροτομής δεν βρέθηκε αιτία θανάτου. Το παιδί ήταν πολύ περιποιημένο, καθαρό σε πολύ καλή κατάσταση και με άριστη στοματική υγιεινή. “Φως” στα αίτια θανάτου θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις ενώ προκαταρκτική έρευνα για το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος