Θεσσαλονίκη: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Φοιτητές, εκπαιδευτικοί και συλλογικότητες διαδήλωσαν σήμερα (8/3) για άλλη μια φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Βρισκόμαστε σε μία συνολική επίθεση σε όλες τις βαθμίδες με διαφορετικούς τρόπους αλλά με έναν στόχο, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης», δήλωσε η Γιάννα Λαθήρα, πρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατάργηση του ίδιου του Συντάγματος του άρθρου 16, δεν είναι τυχαίο ότι το Σύνταγμα ορίζει ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια», επισήμανε η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος του ΔΣ Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος