Θεσσαλονίκη: Έρχονται αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης του δήμου Θέρμης

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν οι κάτοικοι της Θέρμης, μετά την αύξηση που αποφασίστηκε στα τιμολόγια των λογαριασμών ύδρευσης -αποχέτευσης από τη Δημοτική επιχείρηση και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Η αύξηση θα φτάνει το 20% στο οικιακό τιμολόγιο με αλλαγές στις τιμές ανά κλίμακα, ενώ ίδιο θα είναι το ποσοστό αύξησης και στα επαγγελματικά τιμολόγια και κοινωνικές υποδομές. Αύξηση προβλέπεται στο πάγιο τέλος ύδρευσης και αποχέτευσης που θα φτάσει στα 24 ευρώ ετησίως, από 15 και 21 που ήταν αντίστοιχα.

Οι αυξήσεις αποφασίστηκαν για να καλυφθεί χρηματοδοτικό κενό της δημοτικής επιχείρησης που προέκυψε λόγω του ενεργειακού κόστους και φθάνει μαζί με άλλα πάγια έξοδα τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το χρέος της δημοτικής επιχείρησης προς τη ΔΕΗ φθάνει περίπου τα 4 εκατομμύρια ευρώ, με τη δημοτική αρχή να τονίζει πως μέρος του ποσού θα ζητηθεί από το κράτος.

«Διεκδικούμε να μείνει η διαχείριση του νερού στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ήταν πάντα. Διεκδικούμε το χρέος που δημιουργήθηκε αυτήν την περίοδο από την αύξηση του κόστους της ενέργειας, το υπέρογκο, την υπέρογκη αυτή αύξηση, η οποία ήταν αύξηση της τάξης του 250%. Δεν ήταν κάτι φυσιολογικό που μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε, να βοηθήσει τους δήμους να το ξεχρεώσουν», όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήμαρχος Θέρμης.

Η ρύθμιση οφειλών προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Θέρμης παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος