Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων για διακίνηση ναρκωτικών- Έφοδος της αστυνομίας σε κυλικείο γηπέδου

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων. Συνελήφθησαν 22 άτομα.

Πουλούσαν ναρκωτικά μέσα και έξω από τα γήπεδα, ακόμη και την ώρα των αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλων αθλημάτων που συμμετείχε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις που συνεργάζονταν μεταξύ τους, με τους αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος να βρίσκονται από καιρό στα ίχνη τους και να τους έχουν εντοπίσει σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και της Πέλλας. Τα περισσότερα ναρκωτικά αφορούν είναι κάνναβη, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση και για άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Αστυνομικοί από το πρωί έκαναν έρευνες σε 20 σπίτια στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Εύοσμο, Σταυρούπολη, Ηλιούπολη και Πολίχνη καθώς και στα Γιαννιτσά. Βρήκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά, καθώς και σιδηρογροθιές και ρόπαλα, αλλά και ένα σπαθί. Το πρωί έγινε έρευνα της αστυνομίας σε ένα από τα κυλικεία ενός του γηπέδου, μιας από τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης στο οποίο εργαζόταν ο ένας από τους συλληφθέντες για να δουν οι αστυνομικοί τυχόν βρεθούν εκεί ναρκωτικά, τελικά όμως δεν βρέθηκαν. Ναρκωτικά βρέθηκαν όμως στο σπίτι του και συνελήφθη και αυτός.

Στη μία εγκληματική ομάδα οργάνωση συμμετείχαν οκτώ άτομα και στην άλλη 11. Οι περισσότεροι είναι οργανωμένοι οπαδοί, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ποινικό παρελθόν. Στις δύο οργανώσεις συμμετείχαν ποινικοί, που δεν ήταν οπαδοί, αλλά είχαν τον ρόλο των προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν συγκεκριμένη οργανωτική δομή και τα μέλη τους ανήκαν σε διαφορετικούς συνδέσμους οπαδών της δυτικής Θεσσαλονίκης. Όλοι όσοι συνελήφθησαν είναι νεαροί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, ναρκωτικών και τα όπλων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μπούρης

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: 22 συλλήψεις μέχρι στιγμής σε επιχείρηση της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος