Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματική αποστολή επτά γερμανικών εταιρειών ενέργειας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ελληνικών εταιρειών για την τεχνολογία αιχμής που φέρνουν στη Θεσσαλονίκη επτά γερμανικές εταιρείες που ασχολούνται με την ενέργεια και εξειδικεύονται στα συστήματα αποθήκευσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στις υποδομές φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση.

Διαφανή φωτοβολταϊκά συστήματα που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από θαμνώδης καλλιέργειες ή χαμηλές δενδροκαλλιέργειες προτείνει μια νεοσύστατη ελληνογερμανική εταιρεία που συνεργάζεται στην έρευνα με δύο ελληνικά πανεπιστήμια.

Η ηλεκτροκίνηση θα γνωρίσει μεγάλη διάδοση στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα επόμενα χρόνια. Μένει να λυθούν τα ζητήματα φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τις ψηφιακές λύσεις για τη υποδομές φόρτισης και της αποθήκευσης ενέργειας.

Είναι η δεύτερη γερμανική επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μέσα στο χρόνο και έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος