Ζεσταίνεται η κίνηση στην εορταστική αγορά της Θεσσαλονίκης καθώς οι καταναλωτές πραγματοποιούν τα ψώνια τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στην κεντρική ιστορική αγορά της πόλης, το Καπάνι.
Η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος κυμαίνεται από 10 μέχρι 13 ευρώ το κιλό. Γουρουνάκι γάλακτος στα 9 ευρώ. Το αρνί και το κατσίκι στα 13 ευρώ, η νωπή γαλοπούλα στα 11,50 ευρώ, ενώ η εισαγόμενη από Ιταλία στα 8,50 € το κιλό. Τηγανιά στα 5,50 ευρώ, κότσι στα 4,50 ευρώ, ρόλο χοιρινό, 7 ευρώ το κιλό, το κοτόπουλο κοστίζει 7,50 ευρώ το κιλό, όπως και το Εξοχικό.

Σε ό,τι αφορά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα απλά μελομακάρονα κοστίζουν 13 με 15 ευρώ το κιλό, ενώ αυτά με την επικάλυψη σοκολάτας αγγίζουν και τα 18 € το κιλό. Κουραμπιέδες από 14,50 € το κιλό, ενώ η βασιλόπιτα θα κυμανθεί στα 13 ευρώ το κιλό η απλή, και στα 19 ευρώ το κιλό η βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η κίνηση θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες.
Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος