Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κλινική λόγω φωτιάς – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έσπευσε σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς καπνοί έβγαιναν από την ταράτσα του κτιρίου. Ασθενοφόρα έφτασαν άμεσα στο σημείο. Νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς βγήκαν εκτός κλινικής και άλλοι βγήκαν στα μπαλκόνια.

Μία έγκυος η οποία είχε μπει ήδη στη διαδικασία του τοκετού διακομίστηκε σε άλλο νοσοκομείο. Με ασθενοφόρα διακομίστηκαν στο Παπαγεωργίου και το Παπανικολάου και άλλοι ασθενείς.

Οι περισσότεροι ασθενείς οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης έχουν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα. Εντός της κλινικής ήταν περίπου 190 άνθρωποι, όλοι μαζί προσωπικό συνοδοί ασθενείς, δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της κλινικής Ιωάννης Βλασσόπουλος. Γιατροί αναγκάστηκαν να σταματήσουν επέμβαση σε ασθενή ο οποίος είχε πάρει ήδη αναισθησία και ήταν διασωληνωμένος μέσα στο χειρουργείο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο τμήμα αποστείρωσης που βρίσκεται στον ημιόροφο του κτιρίου. Φωτογραφίες από τον ακάλυπτο του κτηρίου δείχνουν ότι η πυρκαγιά «έγλυψε» το πίσω μέρος του.

H πυροσβεστική έκανε χρήση της διασωστικής σκάλας προχωρώντας σε απεγκλωβισμό ασθενών αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού..

Έγινε ομαλά ασφαλής μεταφορά και ασθενών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού για πάνω από 40 άτομα, δηλώνει ο Δημήτρης Καρασαββίδης, Υποστράτηγος της ΠΥ.

Η οδός Μητροπόλεως καθώς και άλλοι δρόμοι έκλεισαν για τα οχήματα προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες στην ΕΡΤ για έλλειψη μέτρων ασφαλείας στην κλινική όπου ξέσπασε η φωτιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος