Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, το Γ΄ Σώμα Στρατού διοργάνωσε εκδηλώσεις για την επέτειο των Βαλκανικών Πολέμων και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Με δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Μακεδονομάχων, τιμήθηκε η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Τις εκδηλώσεις οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γ΄ Σώμα Στρατού για να τιμήσει την επέτειο των Βαλκανικών Πολέμων και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Η κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13: η Ελλάδα στο δρόμο της Ελευθερίας» έγινε στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, που εγκαινιάστηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος, Κώστας Μπούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος