Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Εν μέσω αποδοκιμασιών οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια οι 9 συλληφθέντες

Array

Οι συνολικά 9 συλληφθέντες κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε μια τυφλή οπαδική επίθεση τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, πέρασαν σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, την πόρτα του ανακριτή.
Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί τους αποδοκίμασαν.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος, απολογείται κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της  ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

“Είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία για τη δικαιοσύνη για το κράτος δικαίου για την ελληνική πολιτεία να βρεθούν όλοι οι ένοχοι και να συρθούν στη δικαιοσύνη. Είναι το ελάχιστο που οφείλει κανείς σε αυτό το αδικοχαμένο παλικάρι τον Άλκη”, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της Κυριακής, συνελήφθησαν οι υπόλοιποι 8 – 7 Έλληνες και ένας Αλβανός από 20 έως 23 ετών- βάσει του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται και αυτοί, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της  ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που φέρεται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Μεταξύ όσων διώκονται, αλλά παραμένει ασύλληπτος, είναι και ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε στην πατρίδα του και φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του τον Μάρτιο του 2019 και πάλι στο Χαριλάου.

Μέχρι στιγμής, εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος