Θεσσαλονίκη: Διάβρωση και καθίζηση εδάφους στην αυλή Δημοτικών Σχολείων στα Πεύκα

Σοβαρό κίνδυνο για τους 300 μαθητές του 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, του δήμου Νεάπολης Συκεών, δημιούργησε η υποχώρηση του εδάφους στην αυλή του σχολείου. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά εκτέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ ο Δήμος ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες  βροχοπτώσεις.

Συνεργεία του δήμου Συκεών εργάστηκαν για την αποκατάσταση της καθίζησης που παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο σε δυο δημοτικά σχολεία στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης.
Το έδαφος υποχώρησε σχεδόν μισό μέτρο σε βάθος, την ώρα μάλιστα του διαλείμματος. Ο Δήμος από την πλευρά του μιλάει για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

«Τα συνεργεία ανέλαβαν δουλειά για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις», όπως αναφέρει ο δήμος Συκεών.

Οι γονείς κάνουν λόγω για σοβαρή καθυστέρηση στην αποκατάσταση του προβλήματος και ζητούν να ελεγχθεί το σχολείο και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των 300 μαθητών στο 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκων.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος