Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κοπή των δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Για μια ακόμα φορά δημότες της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για τις κοπές των δέντρων στην οδό Τσιμισκή και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Δηλώνουν πως τα περισσότερα δέντρα μπορούν να επιβιώσουν με την κατάλληλη φροντίδα, ενώ καταφεύγουν και δικαστικά εναντίον του δήμου.

Στις διαμαρτυρίες για τις μαζικές κοπές των δέντρων ο Δήμος Θεσσαλονίκης απαντά στις 25 Μάϊου με ανακοίνωσή του που λέει ότι: « Όλα τα δέντρα που απομακρύνονται είναι βεβαιωμένα άρρωστα και ο σχεδιασμός προβλέπει την αντικατάστασή τους με νέο ανθεκτικό είδος…»

H κίνηση για το αστικό πράσινο σώστε τα δέντρα ανέθεσε σε επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από δασολόγο, γεωπόνο και βιολόγο να κάνει δειγματοληπτική αυτοψία στα δέντρα της οδού Τσιμισκή και των άλλων οδών. Το πόρισμα λέει πως το 30 τις εκατό θα έπρεπε να απομακρυνθεί σε βάθος χρόνου. Η επιστημονική άποψη φορέων και οργανισμών συνηγορεί στη διακοπή των μαζικών κοπών.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Δήμου που έχουν ζητήσει οι δημότες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος