Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την κοπή δέντρων με μαύρες αφίσες

Την οδύνη τους για το κόψιμο 41 δέντρων στην Πλατεία Δικαστηρίων εκφράζουν περίοικοι και μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας “SOSε τα Δέντρα” σε νέα διαμαρτυρία. Με μαύρες αφίσες στα κομμένα δέντρα που παραπέμπουν σε κηδειόχαρτα και πλακάτ διαμαρτυρίας οι πολίτες κάνουν λόγο για συστηματική δενδροκτονία που επηρεάζει το οικοσύστημα και το μικροκλίμα της περιοχής.

Οι 41 λεύκες στην Πλατεία Δικαστηρίων θα αντικατασταθούν άμεσα δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, με δέντρα ηλικίας έως 6 ετών που θα έχουν πιο βαθύ ρίζωμα. Παράλληλα για το βαθύ κλάδεμα των δέντρων που προκαλεί επίσης διαμαρτυρίες σε μεγάλη μερίδα των πολιτών, ο αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι ο ενδεδειγμένος από τους επιστήμονες.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, αναφέρει ότι σύμφωνα με τη γνώμη του καθηγητή Δασολογίας κ.Ζάγκα, τα δύο από τα 41 δέντρα ίσως να είχαν κάποιο πρόβλημα.

Τέλος ο δήμος προχώρησε στην φύτευση νεαρών δέντρων στην οδό Κρήτης, όπου έγινε μαζικό κόψιμο 175 παλαιότερων που κρίθηκαν άρρωστα και θα προχωρήσει άμεσα και στην αντικατάσταση των φτελιών στη οδό Τσιμισκή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος