Θεσσαλονίκη: Αύξηση στις εισαγωγές-Πιο εξειδικευμένα μέτρα εισηγείται ο ΙΣΘ

Αυξητική τάση παρατηρείται στις εισαγωγές ασθενών με covid19, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί, έγιναν 100 εισαγωγές ασθενών με covid19, δηλαδή 25 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το 40 % των κρουσμάτων αφορά στη μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους.

Εντωμεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προτείνοντας περισσότερα μοριακά τεστ, τηλεκπαίδευση, απολύμανση του αέρα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και περαιτέρω περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΘ προτείνει:

1. Να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες, στο επίπεδο που είναι σήμερα (click away κλπ), ενιαία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

2. Να αποτυπωθεί με ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου και να επιτηρείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απομόνωση όλων εκείνων των κρουσμάτων που αφορούν τη μετάλλαξη του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζικά τεστ στην περιοχή, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών των κρουσμάτων και άμεση διερεύνηση όλων των θετικών ευρημάτων σε ό,τι αφορά τον τύπο του ιού, από τα οποία προέρχονται, ώστε να αναχαιτιστεί άμεσα η επικράτηση του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης.

3. Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, να υπάρξει, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενιαία αντιμετώπιση όλης της πόλης, όπως ισχύει και στην Αθήνα (9μ.μ) και να αναθεωρηθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή μετά τις 6 μ.μ., που, όπως έχει παρατηρηθεί, δημιουργεί συνθήκες έντονου συγχρωτισμού στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος