Σε πόλο έλξης για ξένους τουρίστες από τρεις ηπείρους εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως δείχνει έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Την προτίμησή τους στην πόλη δείχνουν τουρίστες από την Αμερική, το Ισραήλ και τη Γερμανία.
Τη μερίδα του λέοντος των τουριστών από το εξωτερικό έχουν οι Αμερικανοί με 142.000 περίπου διανυκτερεύσεις στην πόλη το 2023 και ακολουθούν οι Ισραηλινοί με περίπου 126.000 και οι Γερμανοί με 103.000.
Οι τουρίστες από την Ασία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2022 καθώς οι διανυκτερεύσεις των Κορεατών τουριστών αυξήθηκαν κατά 373%, των Κινέζων κατά 132% και των Τούρκων κατά 115%.
Περίπου 1.320.000 διανυκτερεύσεις τουριστών καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2023.
Ανασταλτικός παράγοντας για τους λάτρεις του οδικού τουρισμού στο να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη είναι οι πολύωρες αναμονές στο τελωνείο των Κήπων, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος