Πλησιάζει η Ανάσταση και μέρα με τη μέρα η πασχαλινή αγορά «ζεσταίνεται» όλο και περισσότερο στη Θεσσαλονίκη. Στην αγορά Καπάνι η κίνηση ολοένα και αυξάνεται και οι καταναλωτές από σήμερα κάνουν έρευνα αγορά, κι άλλοι ψωνίζουν και ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι.
Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί από τις προσεχείς ημέρες όταν και θα καταβληθούν συντάξεις, καθώς και το δώρο Πάσχα. Σύμφωνα με τους εμπόρους υπάρχει επάρκεια, τόσο σε οπωροκηπευτικά, όσο και σε κρεατικά, ενώ σε ότι αφορά τις τιμές στα αμνοερίφια, κυμαίνονται από 10 ευρώ έως και 15 με τους κρεοπώλες να τονίζουν ότι θα βάλουν «πλάτη» προκειμένου η τιμή τους να μην ξεπεράσει τα 15 ευρώ/κιλό στο αρνιά, στα συνοικιακά μαγαζιά.
Την αγορά Καπάνι επισκέπτονται και αρκετοί τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη, είτε κάνοντας εκεί τη βόλτα τους, είτε για να ψωνίσουν, ενώ και στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης η κίνηση σήμερα ήταν αυξημένη.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι ακριβότερο κατά 6%, με την τιμή στο αρνί να φτάνει μέχρι τα 15 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι για να προστατευθούν τόσο οι καταναλωτές όσο και τα εγχώρια προϊόντα έδωσε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος