Θεσσαλονίκη: Άντρες της ΟΠΚΕ έσωσαν ηλικιωμένους και κατοικίδια από τη χθεσινή φωτιά σε κατάστημα εστίασης

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Βίντεο και φωτογραφίες εξασφάλισε η ΕΡΤ3 από τη δραματική διάσωση ηλικιωμένων κατοίκων κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι κάτοικοι που διαμένουν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης λαχτάρησαν από τη φωτιά που ξέσπασε ξέσπασε σε μονάδα κλιματισμού, γνωστού καφέ μπαρ της πόλης. Ευτυχώς η πυροσβεστική απέτρεψε τα χειρότερα.

Πέντε αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που βρέθηκαν εκεί δεν δίστασαν να μπουν μέσα στην οικοδομή, έξι ορόφων να ανέβουν όροφο – όροφο και μετέφεραν τους ηλικιωμένους από τις σκάλες σε ασφαλές σημείο. Ξαναμπήκαν στο κτίριο και πήγαν στον πρώτο όροφο για να σπάσουν την πόρτα, με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, καθώς μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν οι γάτες και ο σκύλος του και η παρέμβαση τους ήταν καίρια για να μη διατρέξει κίνδυνο κανείς.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Μπούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος