Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν μερίδες της κοινωνίας στην απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου

Ενέκρινε το ΣτΕ την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. Με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου, η απόφαση οδηγεί στην απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την επανατοποθέτησή τους, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού στη Βενιζέλου.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, μέσα στο 2023, είπε ο πρόεδρος της Αττικό μετρό Νίκος Ταχιάος.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε λόγο για νέα παράγραφο στην παράδοση του έργου.

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Ιουνίου, τον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. Έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στο έργο του μετρό, ενώ αναφερόμενοι στην απόφαση απόσπασης των αρχαιοτήτων, έκαναν λόγο για έγκλημα που αφορά σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα προσφυγή ενάντια στην υπουργική απόφαση και απεργία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ – EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος