Τα ενδύματα ελληνικής παραγωγής τυγχάνουν σημαντικής αναγνώρισης στην ξένη αγορά και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν σταθερά βήματα για να κερδίσουν έδαφος.
Η εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» βρέθηκε σε μια βιοτεχνία ενδύματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη, περιηγήθηκε στους χώρους της και παρουσίασε τα στάδια λειτουργίας της. Ο κ.Τζώρτζης Νικολής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής ρούχων, μίλησε για το πως ξεκίνησε αυτή την επιχειρηματική ιδέα, από μια απόφασή του, τον Δεκαπενταύγουστο του 1984 και έφτασε να φτιάξει τη δική του βιοτεχνία. Το ρούχο ήταν πάντα μια αγάπη, που την εξέλιξε, στήνοντας τη δική του δουλειά πάνω σε αυτό.
«Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ ποιότητας και τιμής, σήμερα η αγορά βομβαρδίζεται από φθηνές τιμές, αλλά δεν βομβαρδίζεται από την καλή ποιότητα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Νικολής.
Η κόρη του Μαριάννα, που ασχολείται με το κομμάτι της ανάπτυξης και marketing της εταιρείας, ανέφερε: «Η εταιρεία έχει τρία διαφορετικά brands τα οποία εκπροσωπούν τρία διαφορετικά στιλ ανδρικής ένδυσης, η γραμμή παραγωγής είναι περίπου 150.000 ρούχα τη σεζόν και το ένα είναι Made in Greece πλήρως», λέει τονίζοντας ότι δίνουν πάντα σημασία στη λεπτομέρεια.
«Ξεκινήσαμε δειλά δειλά από την περίοδο της κρίσης για να βρούμε άλλα κανάλια για να ενισχύσουμε τις πωλήσεις στην εταιρεία. Από Τσεχία πήγαμε Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία. Τα καταφέραμε, πήγαμε και εκτός Ευρώπης, έχουμε εξελιχθεί βρήκαμε πωλητές που μας βοήθησαν να εξελιχθούμε. Είμαστε από τις λίγες εταιρείες που έχουμε τέτοια τεχνογνωσία», ανέφερε η Τζένη Νικολή (διεύθυνση πωλήσεων και εξαγωγών).
Η κα.Νικολή ξενάγησε επίσης την εκπομπή και το κοινό στους χώρους της εταιρείας, όπως εκεί που κόβεται το πατρόν, ή στο showroom της βιοτεχνίας.
«Χρειάζεται μεράκι από όλους, νέους και παλιούς. Με αυτή τη μαγική λέξη μπορούν να προχωρούν τα πάντα. Η Ελλάδα έχει πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι παλιοί δίνουν τεχνογνωσία, εμπειρία, και οι νέοι δίνουν την πνοή», ανέφερε τέλος ο κ.Νικολής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος