Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη των τριών συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια- Βίντεο ντοκουμέντο «απρόκλητη αστυνομική βία» καταγγέλλει 19χρονος φοιτητής

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών είναι δύο αδέλφια, ενώ η δίωξη που τους απαγγέλθηκε αφορά -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι τρεις νεαροί ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβολή για αύριο το μεσημέρι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο ο ένας εξ αυτών, ο 19χρονος φοιτητής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και ότι την ώρα της σύλληψής του χτυπήθηκε από αστυνομικό στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Ιασωνίδου.

«Υπήρξα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα δικαστήρια», όπως ανέφερε ο 19χρονος.

«Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλαμος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος