Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν ληστείες με λεία 70.000 ευρώ που τελέστηκαν το 2008

Κρατούμενος των φυλακών Διαβατών, με ποινικό παρελθόν, φέρεται να εμπλέκεται σε δύο ληστείες που διαπράχθηκαν πριν από 15 χρόνια, με συνολική λεία 70.000 ευρώ. Ο 53χρονος , ο οποίος συνελήφθη το Μάιο του 2022 για ληστεία σε σπίτι και έκτοτε είναι στη φυλακή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης σε περιπτώσεις ληστείας σε τραπεζικό υποκατάστημα, ληστείας σε σπίτι, απόπειρας εκβίασης, διάρρηξης και κλοπής μοτοσικλέτας.

Η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση των ανευρεθέντων πειστηρίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, οδήγησαν στην εξιχνίαση των περιπτώσεων ληστειών, κλοπών και εκβίασης. Από αυτά ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 53χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος τον Ιούλιο του 2008 από κοινού με συνεργό του εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, όπου με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 39.250 ευρώ. Για την προσέγγιση και διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Τούμπας.

Επιπρόσθετα, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, από κοινού με συνεργούς του, εισήλθαν σε σπίτι στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διέμενε 75χρονη και η οικιακή βοηθός της, τις οποίες ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30.700 ευρώ και κοσμήματα.

Ακολούθως, τον Απρίλιο του 2009, απέστειλαν στην 75χρονη φάκελο με απειλητικό περιεχόμενο, απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των 200.000 ευρώ, προκειμένου να της επιστρέψουν τα κλοπιμαία.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022 διάρρηξε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρολογικά μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης συνελήφθη την 19-05-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, δυνάμει σχετικού εντάλματος για ένοπλη ληστεία σε σπίτι στην περιοχή της Πυλαίας.

ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος