Η Πειραματική Σκηνή της Δονούσας «η εν Θεάτρω» ανέβασε ένα ξεχωριστό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Θα τα πούμε σύντομα…». Μια παράσταση, που γεννήθηκε από μια μοναδική ιστορία του νησιού και ταξιδεύει ανάμεσα στη μνήμη και το συναίσθημα.
Επισκέπτες της Δονούσας από το 2007 έως το 2012 έγραψαν καρτ-ποστάλ με λόγια αγάπης, νοσταλγίας και χαράς, οι οποίες όμως δεν έφτασαν ποτέ στους παραλήπτες τους καθώς είχαν τοποθετηθεί κατά λάθος σε ένα κουτί παρατηρήσεων, που έμοιαζε με ταχυδρομικό.
Για περίπου δέκα χρόνια οι κάρτες αυτές «άλλαζαν» σπίτια, ντουλάπια και συρτάρια ως τον περασμένο Νοέμβριο, που αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία του παραστασιακού δρώμενου.
Η ηθοποιός Βασιλική Κουτρούλη, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» τόνισε πως μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο αυτών των καρτ ποστάλ, ομόφωνα αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να πάνε στον προορισμό τους. «Υπάρχουν κάποιοι επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται πάρα πολλά χρόνια στο νησί, οπότε μέσα σε αυτό το κουτί βρήκαμε από τον ίδιο αποστολέα κάρτες, που ήταν το 2009 μετά ξανά το 2010, το 2011… » ενώ επισήμανε ότι μέσα από αυτές τις κάρτες προκύπτουν ιδιαίτερες ιστορίες, που ενέπνευσαν τους συντελεστές της θεατρικής αυτής παράστασης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος