Θ. Πλεύρης : Η περίθαλψη αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μετά την πανδημία

Πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ3 και σχολιάζοντας την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές. Το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα καθορίσει την κυβέρνηση στη χώρα οπότε δε νοείται χαλαρή ψήφος, επισήμανε ο κ. Πλεύρης ερωτώμενος για τις επόμενες εκλογές.

Για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το ΙΣΝ ενημέρωσε ότι το θέμα με τα νοσοκομεία της δωρεάς θα λυθεί. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν ακόμα και αν χρειαστεί παρέμβαση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης και μάλιστα είπε, θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι φέτος τα κονδύλια ανέρχονται στα 5,2 δις από 3,8 δις το 2019. Ήδη πρόσθεσε έχουν προκηρυχθεί 6000 μόνιμες θέσεις εργασίας από τις οποίες οι 750 αφορούν γιατρούς. «Παραμένουν προβλήματα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη κατά καιρούς έχουμε μιλήσει και για το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο παραμένουν. Δεν μας αρέσει να ωραιοποιούμε την κατάσταση αλλά γίνονται όλες οι προσπάθειες ώστε να καλύπτονται οι θέσεις και να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στους πολίτες. Μάλιστα σήμερα, που είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ και το ΑΧΕΠΑ, που είναι ένα από τα υποδειγματικά νοσοκομεία της χώρας μας και με πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή αλλά και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, που είναι πρότυπο ΚΥ, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, κανένας υπουργός Υγείας δεν πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος, πρέπει να δουλεύει αλλά σίγουρα η περίθαλψη μετά την πανδημία μπαίνει σε κεντρική προτεραιότητα σε όλα τα κόμματα. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της πλήρους στήριξης του ΕΣΥ», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ3, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το κρούσμα στρεπτόκοκκου που εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Θ. Πλεύρης : Το 2025 θα είναι έτοιμο το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος