Με το βραβείο της δεύτερης θέσης στον κόσμο επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η ελληνική ομάδα «SCRAPS by FutureLab» από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Στον φετινό παγκόσμιο τελικό συμμετείχαν 160 κορυφαίες ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες προκρίθηκαν ανάμεσα από χιλιάδες ομάδες και εθνικά πρωταθλήματα σε δεκάδες χώρες.
Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση εκπαιδευτικής ρομποτικής στον κόσμο, με περισσότερους από 350.000 συμμετέχοντες και πάνω από 38.000 ομάδες από δεκάδες χώρες.
Η επιτυχία της ελληνικής ομάδας «SCRAPS by FutureLab» αποτελεί μία μεγάλη διεθνή διάκριση για την Ελλάδα και μια ιστορική στιγμή για τον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος