Τεράστια αύξηση στα εργατικά δυστυχήματα

14.000 εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2022 με αποτέλεσμα 104 εργαζόμενοι να χάσουν τη ζωή τους. Τα συγκλονιστικά στοιχεία δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ήδη μέσα στο 2023 μετράμε 49 νεκρούς εργαζόμενους, από τους οποίους οι επτά στη Θεσσαλονίκη .

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που αφορούν στα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα που συχνά στοιχίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Όπως καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία δύο χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας την δεκαετία από το 1999 έως το 2019. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί καθώς δείχνουν διπλασιασμό των ατυχημάτων και των απωλειών ζωής από το 2018 (κάρτα) που καταγράφηκαν 46 νεκροί εργάτες στο 2022 με 104 νεκρούς εργαζόμενους. Ρεκόρ νεκρών εργατών καταγράφει ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στο κλάδο του επισιτισμού τα εργατικά δυστυχήματα αφορούν σε μεγάλο ποσοστό τους διανομείς με μηχανάκι με 53 νεκρούς εργαζόμενους τα τελευταία 6 χρόνια. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας στους χώρους εργασίας και εντατικοποίηση της εργασίας με γνώμονα το κυνήγι του κέρδους από την εργοδοσία, και απουσία ελέγχων από την επιθεώρηση εργασίας.

Τα εργατικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο άγαλμα Βενιζέλου και το ΕΚΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος