Τέλος υπερτουρισμού- Στο πρότυπο μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων η Κέρκυρα

Η μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει σε πολλές τουριστικές περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο, είναι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας του κάθε προορισμού για την υποδοχή τουριστών. Με απλά λόγια, το πόσοι επισκέπτες χωράνε σε κάθε πόλη ή νησί που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στην Κέρκυρα, η συνεχώς αυξανόμενη ροή τουριστών, ήδη προκαλεί προβλήματα και έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν χωράνε περισσότεροι, κυρίως με τις υπάρχουσες υποδομές.

Ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη φέρουσα ικανότητα του νησιού συζητώντας με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί το αίτημα είτε για την επιβολή ενός αυτοτελούς τέλους τουρισμού που θα ανέρχεται στο ένα ευρώ ανά επισκέπτη ή αυτό να προστεθεί στο τέλος που επιβάλλεται ήδη στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μεγάλη είναι και η συζήτηση σχετικά με τις χρονομισθώσεις τύπου airbnb που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα όπως την δραματική αύξηση των ενοικίων για τους μόνιμους κατοίκους.

Αιτήματα και προτάσεις κατατέθηκαν προς το γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής από εκπροσώπους όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας, τα οποία αναμένεται να μελετηθούν από την πολιτική ηγεσία το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος