Τέλος Σεπτεμβρίου το master plan για την ανασυγκρότηση του Έβρου

Ο Έβρος μετρά ακόμη τις πληγές του μετά τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, ενώ ήδη έχει καταρτιστεί μελέτη αποκατάστασης για τις περιοχές. Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, βουλευτές Ροδόπης της Νέας Αριστεράς και ο Αχμέτ Ιλχάν, βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ μίλησαν σχετικά με το master plan για την ανασυγκρότηση του Έβρου, στην εκπομπή «Τριτολογίες», της ΕΡΤ3.

«Υπάρχει επιτροπή ανασυγκρότησης, έχει συνεδριάσει ήδη, υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες, αφορούν την αγροτική ζωή, την εξωστρέφεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, τις υποδομές, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στο πρακτικό κομμάτι. Είναι ένα στοίχημα για την ανασυγκρότηση, μια ευκαιρία να αποδείξουμε στους πολίτες ότι είμαστε δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν πολλές προτάσεις από διάφορους φορείς». όπως ανέφερε ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

«Πρέπει να γίνει άμεση υλοποίηση των έργων που έχουν δεσμευτεί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και η κυβέρνηση. Να γίνει επαναφορά του περιβαλλοντολογικού πλούτου, καθώς μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την καταστροφή του αιώνα. Ποτέ δεν κάναμε πολιτική πάνω από τα καμμένα, αλλά μιλάμε για μια έκταση άνω του 1.000.000 στρεμμάτων. Πρέπει άμεσα εκτός από τις προτάσεις της διακομματικής που δεν υλοποιήθηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με την καταστροφή που έχει επέλθει, να γίνουν άμεσα υλοποιήσιμα έργα σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο Οζγκιούρ Φερχάτ.

«Η Θράκη μετά από 20 χρόνια, δεν έχει πια καμία σχέση με το πώς ήταν τότε, όμως φυσικά όταν μιλάμε για ανάπτυξη, δε φτάνει μόνο η ανασυγκρότηση του Έβρου, Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, αλλά να είναι η ανάπτυξη ισόρροπη σε όλη τη Θράκη. Ο πρωτογενής τομέας πάσχει και στη Ροδόπη. Οι υποδομές, μιλάμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό, πρέπει να τον τρέξουμε γρήηγορα, όπως και διασύνδεση της βιομηχανικής ζώνης με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης. Να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε βαμβακοπαραγωγούς, καπνοκαλλιεργητές», όπως είπε ο Αχμέτ Ιλχάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος