«Τάξη» στη νέα παραλία επιχειρεί να βάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Εικόνες με οχήματα κάθε είδους παρκαρισμένα ή να διέρχονται από το πλακόστρωτο της νέας παραλίας, πάγκοι μικροπωλητών σε διάφορα σημεία, εκδηλώσεις παντού και για τις οποίες χρησιμοποιούνται φορτηγά με βαρύ εξοπλισμό, θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

Η νέα κανονιστική που εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται να βάλει τάξη στο χώρο από όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Με τη νέα κανονιστική διάταξη θα απαγορεύεται η διέλευση στάση και στάθμευση οποιουδήποτε οχήματος με εξαίρεση αυτών άμεσης ανάγκης, αλλά και των ηλεκτρικών πατινιών εντός όμως του ποδηλατόδρομου.

Οι μικροπωλητές θα πρέπει να βρίσκονται σε χώρους οι οποίοι θα καθοριστούν από το δήμο Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει να έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και να έχουν πληρώσει το ετήσιο τέλος.

Δύο θέσεις στάσιμου εμπορίου θα δοθούν ανά χώρο κοντά σε Βασιλικό Θέατρο και αντλιοστάσιο ΕΥΑΘ, στο νότιο τμήμα του κήπου του νερού και σε απόσταση άνω των 50 μέτρων μεταξύ ομπρελών Ζογγολόπουλου και του ανδριάντα Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι εκδηλώσεις δεν θα γίνονται στα επιδαπέδια σιντριβάνια και σε χώρους πρασίνου, οι διοργανωτές θα πρέπει να διαθέτουν άδεια, ενώ θα υπάρχει και επόπτης εκδήλωσης. Το ημερήσιο κόστος χρήσης ορίζεται σε 150 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η νέα κανονιστική αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος