Τα “θα” των πολιτικών και ο πολιτικός λόγος μέσα από τη ματιά των ηθοποιών

Τα “θα” των πολιτικών, αλλά και τα συναισθήματα που επικαλείται και εκπέμπει ο πολιτικός λόγος, μετρά μία πρωτότυπη… έρευνα, όπως τόνισε ο υποψήφιος διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Αντώνης Γαλανόπουλος.

“Είναι μια συλλογική δουλειά από τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development) και μετρήσαμε το “θα” των πολιτικών, δηλαδή ποιος χρησιμοποιούσε και το συναισθηματικό περιβάλλον, δηλαδή αν ασκεί έναν κριτικό, αρνητικό λόγο ή αν θα κάνει πχ έναν απολογισμό πεπραγμένων” σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος.

Το iMEdD ανέλυσε τις προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών, στις εκλογές 2023 στο πλαίσιο πειραματικής έρευνας που συνδυάζει την ανθρώπινη τεχνογνωσία με πρωτοποριακά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης έκρινε τον πολιτικό λόγο μέσα από τη ματιά του ηθοποιού, ο οποίος και ως… ψυχολόγος καταλαβαίνει τα ψεύδη των πολιτικών, καθώς μέσα από τους ρόλους που παίζει στη διάρκεια της πορείας του οφείλει να εξετάζει τα πράγματα σε βάθος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος