Τα μυστικά της κατασκευής ενός κομπολογιού αποκαλύπτονται στο Μουσείο στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα. Γραφικό και με σημαντικά αξιοθέατα και ιστορικά. Ανάμεσα σε αυτά αξίζει να επισκεφθεί κανείς και το Μουσείο κομπολογιού.

Όμορφα κομπολόγια, με ωραίες πέτρες σε ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα. Στη συλλογή του φιλοξενούνται κομπολόγια από το 1550 έως και το 1950, από διάφορα υλικά και πολλά κράτη, με διαφορετικές κουλτούρες.

Το Μουσείο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1998 από τον Άρη Ευαγγελινό και την Ραλλού Γρομιτσάρη, οι οποίοι συλλέγουν και μελετούν το κομπολόι από την δεκαετία του 70′.

Η Ελένη Ευαγγελινού, ιδιοκτήτρια του μουσείου μιλά στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Περίμετρος», για το πώς δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος, αλλά και τα μυστικά της κατασκευής του.

«Το μουσείο δημιουργήθηκε στο Ναύπλιο, καθώς εδώ ζούσε η οικογένεια Ευαγγελινού και ξεκίνησε από τον πατέρα μου, από τη στιγμή που ο παππούς του, του μεταλαμπάδευσε την αγάπη και το μεράκι γι’ αυτό το αντικείμενο. Το κομπολόι πιο παλιά ήταν αντρική υπόθεση, αλλά τα τελευταία χρόνια μοιράζεται και με το άλλο φύλο. Αναφορικά με τα πιο ακριβά, είθισται το κεχριμπάρι να είναι στα πιο ακριβά υλικά, είτε είναι χειροποίητο, είτε είναι κοπής πρεσαριστής και σαφώς σε πιο ιδιαίτερη τιμή, είναι τα παλιάς κατασκευής, που φτιάχτηκαν μέχρι το 1940 και 1950. Υπάρχουν και πολύ ιδιαίτερα υλικά», όπως είπε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος