Τα μοναδικά προϊόντα της Νάξου

Οι πρώτοι επισκέπτες του εξωτερικού έφτασαν ήδη στην Νάξο, πέρα από τους Έλληνες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Οι λόγοι επιλογής του νησιού ως προορισμού διακοπών δεν περιορίζονται στις παραλίες, αλλά επεκτείνονται στην διατροφή και την παράδοση.

Με ιδιαίτερα προϊόντα, όπως η γραβιέρα, οι πατάτες, τα κρασιά και η φάβα, η Νάξος γίνεται γνωστή έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Χαρακτηρίζονται από ποιότητα και σύμφωνα με τον Ιάκωβο Βαλέρη, αντιπρόεδρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, οι καταναλωτές πρέπει να αναζητούν τα αυστηρώς τυποποιημένα προϊόντα του νησιού.

Παντρεύοντας την άθληση με την διατροφή, στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο μεταξύ 11-13 Ιουνίου με θέμα «Άθληση και διατροφή», τιμώμενα πρόσωπα ήταν κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες. Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού η Βούλα Πατουλίδου, η Βούλα Κοζομπόλη, η Νίκη  Μπακογιάννη, ο Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης, η Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης γραβιέρας Νάξου.

Η γραφική Σχοινούσα συνδράμει στον διατροφικό πλούτο των μικρών Κυκλάδων με την ξακουστή φάβα του νησιού, ενώ η παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου παντρεύεται με την φημισμένη κατσικομακαρονάδα. Το ξεχωριστό γεγονός γευσιγνωσίας συμπληρώθηκε από τα φημισμένα κρασιά του νησιού.

Την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» διοργάνωσαν αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα, που ξεκίνησε από το λιμάνι της Νάξου και κατέληξε στον αρχαίο ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος