Τα γιορτινά «λαλάγγια» της Μάνης

Μια παραδοσιακή συνταγή της Λακωνίας, τα λαλάγγια γνωστά και ως τηγανίτες της Μάνης, τραγανά και εθιστικά, παρασκευάζονται και σερβίρονται σε κάθε σπίτι στις  μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, εκτιμώντας την υψηλή γαστρονομία συνδύασε το ρεπορτάζ με τις ανεπανάληπτες γεύσεις.

Μια σέφ, η Γεωργία Κουτσούκου προβάλει την Μεσσηνιακή κουζίνα στο εξωτερικό. Οι συνταγές της συνοδεύονται από τις μοναδικές ιστορίες του τόπου. Άλλωστε, «η κουζίνα είναι μνήμη» υπογραμμίζει.

Τα λαλάγγια , δεν λείπουν από κανένα σπίτι στην Μεσσηνία ή την Λακωνία. Πλάθονται στον κόσμο των παραμυθιών και των γευστικών συνδυασμών. Μπορούν να συνοδεύουν το πρωϊνό με τυρί, σύγκλινο ή με μέλι και μαρμαλάδα, ανάλογα με την όρεξη.  Από την Λακωνική Μάνη με απλά υλικά του τόπου τα πιο αγνά, αλεύρι, αλάτι, λάδι, η ευρηματικότητα των γυναικών μεταφράζεται σε δημιουργική γαστρονομική τέχνη.

Όπως λέει η κ. Κουτσούκου η συνεργασία των τοπικών φορέων και των ιδιωτών για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αποτελεί Μονόδρομο, για να ξεκινήσει να ταξιδεύει η μαγειρική και η γεύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος