Τα 51 προϊόντα που μπαίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοβούλως, χωρίς να υπάγονται στην υποχρεωτικότητα του νόμου, θα προχωρήσουν σε συγκράτηση των τιμών στα 50 βασικά προϊόντα που θα μπαίνουν στο καλάθι των νοικοκυριών.

Πρόκειται για τα βασικά προϊόντα που αγοράζει μια μεσαίου εισοδήματος οικογένεια, τονίζει ο Γιάννης Πηλίδης, πρόεδρος μικρών και μεσαίων σούπερ- μάρκετ Ελλάδας.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους θα ανταποκριθούν οι προμηθευτές στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Κάποιες εταιρείες θα δώσουν χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους. Άλλες θα διατηρήσουν σταθερές τις τιμές για κάποιο διάστημα και ορισμένες θα περιοριστούν σε πολύ μικρές αυξήσεις της τάξεως του 5%, εφ’ όσον οι πρώτες ύλες που προμηθεύονται έχουν επιβαρυνθεί λόγω των διεθνών συνθηκών.

Μια επιχείρηση λιανικής πώλησης διαπραγματεύεται με τον προμηθευτή για κάποιο προϊόν ιδιωτικής ετικέτας. Οι πωλήσεις αυτών των αγαθών ενισχύθηκαν κατά πολύ και καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο στην λιανική αγορά.

Στα τυροκομικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, σημειώνει ο κ. Πηλίδης. Οι τυροκόμοι δεν δέχονται μειώσεις στις τιμές για μεγάλες ποσότητες. Η σημερινή τιμή αφορά ένα προϊόν που παρήχθη προ πενταμήνου – εξαμήνου. Σήμερα οι τιμές παραγωγής των τυροκομικών έχουν αυξηθεί οπότε δεν μπορεί να πουλά με προηγούμενες τιμές, καθώς έχει αυξηθεί το κόστος ζωοτροφών, ενέργειας κλπ.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία γα το καλάθι ο κ. Πηλίδης, το χαρακτήρισε μια θετική κίνηση γιατί κινητοποιεί τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το πλαίσιο όλοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν τις χαμηλότερες τιμές, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή. Όπως είπε «το όφελος θα φανεί έπειτα από λίγες ημέρες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος