Σύβοτα – η Ριβιέρα της Ηπείρου

Η κάμερα της ΕΡΤ3 ταξιδεύει σήμερα στην Θεσπρωτία και εστιάζει τον φακό στις ομορφιές ενός μοναδικού  σε ομορφιά παραθαλάσσιου θέρετρου της Ηπείρου. Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, την Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με δαντελωτές ακρογιαλιές, καταγάλανα νερά και καταπράσινες πλαγιές.

Ο Ιωάννης Λώλος, δήμαρχος Ηγουμενίτσας εξηγεί ότι η εμβολιαστική εκστρατεία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Όπως τονίζει ο Χρήστος Τσουράς, διευθυντής του Νοσοκομείου Φιλιατρών, με τα πέντε εμβολιαστικά κέντρα και τις επτά εμβολιαστικές γραμμές, ο Δήμος πέτυχε μια αυξημένη συμμετοχή των νέων ανθρώπων που ξεπερνά το 46%, με αποτέλεσμα την έγκαιρη θωράκιση της περιοχής έναντι της πανδημίας.

Ο κ. Λώλος, αναφέρει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τοποθετούν την Θεσπρωτία  υψηλά στις επιλογές των επισκεπτών, ενώ επισημαίνει τα αναπτυξιακά έργα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με πρώτο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Προ ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προεπέλεξε τα επτά επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας». Το άλλοτε μικρό λιμάνι του Ιονίου στη βορειοδυτική Ελλάδα, της Ηγουμενίτσας μεταμορφώνεται σε ένα λιμάνι υψηλών προδιαγραφών και πύλη εισόδου της χώρας για τις εμπορικές μεταφορές που φτάνουν από την Ιταλία και μπορούν χωρίς καθυστερήσεις μέσω της Εγνατίας Οδού να φθάσουν στις χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος